Wat je altijd al wilde weten over het ONderWIJSspel

Een interactief spel voor ouders en opvoeding/onderwijsprofessionals: (zorg)leerkrachten, directies, paramedici, opvoeders – (bu)bao

ONderWIJSspel is een tool om onder deskundige begeleiding te oefenen in communicatie met en over kind-betrokkenen met als doel de leer- en leefomgeving van het kind positief te beïnvloeden en zo meer leerwinst te bereiken.

Een bijeenkomst met ouders duurt ongeveer 2 uur, waar onder begeleiding met min 4 tot max 10 ouders over onderwijssituaties gediscussieerd wordt.

Het spel wordt gespeeld in een veilige en vertrouwde omgeving, die gekozen wordt in samenspraak met de deelnemers. Onder begeleiding van de onderwijscoach is het de bedoeling om de kracht en wijsheid vanuit inbreng van de deelnemers positief aan te wenden. Dus: we werken met de kracht om kennis te vermenigvuldigen door ze te delen.

Een bijeenkomst met opvoedings- en onderwijsprofessionals wordt in samenspraak met het team of de directie op maat georganiseerd. Daarbij kan de nadruk liggen op het spelen van het spel (ongeveer 2uur, 4 tot 10 deelnemers – situaties vanuit de invalshoek van de professional) OF verdiepen we ons in de invalshoeken van de verschillende kind-betrokkenen om van daaruit meer inzicht in de communicatie te verwerven. Dat kan in de vorm van een pedagogische studiedag of navorming.

5 REDENEN om het ONderWIJSspel te spelen:

  1. Omdat oefenen in communicatie over het kind, met en over alle onderwijsbetrokkenen, een bewezen positief effect heeft op de leerwinst van het kind.
  2. Omdat positieve communicatie, ook in bijzondere situaties, de verbinding en het vertrouwen tussen alle kind-betrokkenen op een belangrijke manier verhoogt.
  3. Omdat ouders over een waarde(n)volle bron van informatie en deskundigheid over hun kind beschikken en vaak niet de geschikte weg of manier vinden om deze te delen met de school.
  4. Omdat (zorg)leerkrachten en directies vanuit de beste intenties met ouders willen communiceren over de deskundig verworven informatie in verband met de leerontwikkeling van hun leerlingen.
  5. Omdat het spel inzet op het verhogen van het inzicht in de eigen communicatiestijl en de verschillende invalshoeken van waaruit deze resultaatgericht kan worden ingezet. Het spel is zeer praktijkgericht en verworven inzichten zijn onmiddellijk inzetbaar.

Welke redenen heb jij om het ONderWIJSspel te ontdekken?

Laat het me weten!

Groetjes

Vera info@flowvdv.be

Gepubliceerd door Vera Van de Velde

Hallo, ik ben Vera en ik stel mijn ervaring in onderwijs graag ten dienst van ouders, (zorg)leerkrachten en leidinggevenden in onderwijs. Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met me op via info@flowvdv.be of via het contactformulier op deze site. Heel veel groetjes, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: